06-29033609
info@florasteenbeekmakelaardij.nl

Huis verkopen & verkoopstyling

Er is maar één kans op een eerste indruk

Verkoopbegeleiding & styling

Wilt u uw huis of woning verkopen? Het blijft altijd een spannende gebeurtenis. U doet het niet jaarlijks en er komt vaak een hoop bij kijken. Als verkoper geldt dat u een goede prijs wilt krijgen voor het huis waar u altijd met plezier in woonde en onder de juiste condities. Daarbij speelt de vraagprijs een grote rol. Wat uw situatie ook is: uw woning heeft een bepaalde financiële en emotionele waarde. Dan is het prettig te werken met een makelaar die de woning op waarde weet te schatten. Met mijn kennis van de markt in Doorn, Amerongen, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en omgeving en jarenlange ervaring bied ik de hulp die u nodig heeft bij het verkopen van uw woning. Ik kan u een passend advies geven voor wat uw woning waard is. De marktomstandigheden, locatie en de staat van uw woning zijn hierbij van belang.

Geen verkoop is hetzelfde, ieder huis heeft zijn eigen doelgroep met specifieke kenmerken.

“Er is maar één kans op een eerste indruk…
Investeren in de presentatie van uw woning verdient zich terug”

Flora Steenbeek makelaar

Taxateur & Makelaar en verkoopstylist

Haal alles uit de woning wat erin zit

Ik ben niet alleen opgeleid als Taxateur & Makelaar maar ook als gecertificeerd verkoopstyliste, aangesloten bij het Landelijk Netwerk voor Verkoopstylisten (LNV). Bij de verkoop van uw woning zit een verkoopstylingadvies en het verkoop klaar maken van uw woning bij het gehele verkooptraject inbegrepen.

Met een professionele presentatie verhoogt u de verkoopkans van uw huis aanzienlijk. Behalve de snelle verkoop van uw huis, kan er zelfs ook een hogere verkoopprijs worden gevraagd.

Een verkoopstylist ziet in een oogopslag de sterke punten van uw woning en hoe deze benadrukt kunnen worden. Ik adviseer, begeleid en ondersteun u, hoe u het beste uit uw woning kunt halen en ik kan u breed van dienst zijn.

Aanspreekpunt voor het gehele project

Graag help ik u bij het hele verkooptraject. Het verkoop klaar maken van de woning, het geven van advies, van styling tot en met de presentatie en verkoop van uw woning. Ik ga het gehele verkooptraject begeleiden door middel van verkoopcoaching. Maar ook het allerbelangrijkste bij de verkoop van een woning is de woningpresentatie. Door mijn achtergrond binnen de makelaardij en ervaring als verkoopstyliste weet ik een woning op de juiste manier te presenteren.

Bij de verkoop van uw woning zit een verkoopstylingadvies en het verkoop klaar maken van uw woning bij het gehele verkooptraject inbegrepen.

Wat doet verkoopstyling ?

Uw huis is uw thuis, en dat is te zien. Prettig voor uzelf, maar meestal niet voor potentiële kopers. Verreweg de meeste mensen kunnen niet door de persoonlijke inrichting van een ander heen kijken. Ze beoordelen een woning vooral op het interieur, als dat niet bevalt, zijn ze meestal ook niet gecharmeerd van het huis zelf. Een gemiste kans. Kijkers moeten zich kunnen voorstellen hoe het is om in uw huis te wonen. Dat is makkelijker in een overzichtelijke en neutraal ingerichte woning. Voor de optimale verkooppresentatie wordt gezorgd dat de ruimten goed in beeld komen, dat de woning zo neutraal mogelijk en gedepersonaliseerd is. Dat is overigens niet hetzelfde als kaal, ongezellig en kleurloos.

Sterker nog: een verkoopklare woning is warm, uitnodigend en sfeervol waar een zo groot mogelijke doelgroep zich snel thuis voelt, zodat een potentiële koper er zichzelf in kan zien wonen.

We lopen samen door de woning en buitenruimten en bespreken de verkoopstyling en verkoop tips waarmee u meer uit uw woning kunt halen en het karakter van de woning zo goed mogelijk kunt vastleggen bij het presenteren op Funda en bij de bezichtigingen.

Aanpassingen aan de woning en de buitenruimten die bijdragen aan het beter verkoopbaar maken worden dan met u besproken.

Digitale woningpresentatie

Woning presentatie

De verkoop van een woning wordt steeds meer bepaald door marketing. Daarbij gaat het om zaken als presentatie, leefomgeving, onderscheid, lifestyle, beleving en emotie. Wanneer een woning nieuw op de markt komt, is de eerste indruk op internet cruciaal. Dat trekt potentiële kopers over de streep om al dan niet tot bezichtiging over te gaan. Een optimale presentatie op Funda is hierin van belang. Een professionele fotopresentatie is de beste uitnodiging voor een bezichtiging. Deze fotopresentatie kan worden uitgebreid met digitale woningpromotie onder andere: 360’ fotografie, woning video (drone), hoogte fotografie en video, professionele 2D/3D plattegronden etc. Daarbij kan de potentie van de woning worden gevisualiseerd door middel van een digitale restyling / art impressions. Er is maar één kans op een eerste indruk… Tenzij uw woning al geruime tijd te koop staat, zonder verkoopresultaat !

Een extra zetje in de vorm van verkoopstyling biedt hierin uitkomst.

Ik bezoek u thuis en adviseer u hoe uw woning en tuin aantrekkelijker worden voor de grotere doelgroep onder andere met: een re-styling met bestaande en of nieuwe meubels en accessoires, een tijdelijke inrichting met gehuurd meubilair, een advies met hovenier, schilder en aannemingswerkzaamheden. Aan u de keus!

Nadat de woning verkoop klaar is gemaakt, wordt deze als NIEUW op Funda gepresenteerd en komt weer in het vizier van de huidige groep potentiële kopers: dat is uw tweede kans op een eerste indruk!

Niet van echt te onderscheiden

Inrichting voor modelwoningen en lege ruimten

Weinig mensen raken gecharmeerd van een leegstaand huis. Bent u al verhuisd, dan is meubelhuur de oplossing om uw leegstaande woning toch goed te presenteren.

Leegstaande woningen zijn lastig te verkopen. Kijkers kunnen zich, zonder inrichting, moeilijk voorstellen wat de werkelijke grootte is van de ruimten. Niet-gemeubileerde ruimten lijken kleiner omdat de verhoudingen moeilijk in te schatten zijn, alle oneffenheden zijn goed zichtbaar en de pluspunten van een woning komen niet tot hun recht.

U kunt desgewenst gebruik maken van kartonnen meubelen, welke vrijwel niet meer van echt te onderscheiden zijn, aangezien deze geheel gestoffeerd aangeleverd kunnen worden. Van woonkamer, slaapkamer tot een gehele keuken. Niet van echt te onderscheiden.

Meubelhuur of kartonnen meubelen zijn weliswaar een behoorlijke investering, maar wel eentje die loont en bovendien meestal een stuk voordeliger is dan een verlaging van de vraagprijs.

Wat kunt u onder andere van mij verwachten

Mijn toegevoegde waarde

 • Kennismakingsafspraak bij u thuis, opname van uw woning, uitleg over het verkoopproces, de dienstverlening en presentatie.
 • Advies over de hoogte van de vraagprijs en inschatting van de marktwaarde.
 • Bepalen van verkoopstrategie.
 • Verzamelen van alle benodigde akten, overige documenten en informatie over de woning.
 • Samen de vele mogelijkheden qua woningpresentatie doornemen en hieruit de beste keuze maken voor de presentatie uw woning.
 • Het verkoopstylingadvies bespreken en in gang zetten.
 • Verzorgen van een uitgebreide verkooppresentatie zoals o.a. professioneel gemaakte foto’s en een goede verkooptekst.
 • Aanmelding bij NVM, Funda en presentatie op onze eigen website en op Instagram, Facebook en Linkedin.
 • Mijn netwerk aan actieve zoekers en collega makelaars op de hoogte brengen.
 • Begeleiding van bezichtigingen en informatieverstrekking aan aspirant-kopers.
 • Ik houd u op de hoogte over het verkoopproces, de bezichtigingen en de ontwikkelingen naar aanleiding van de bezichtigingen.
 • Bij een bod wordt in nauw overleg met u de beste onderhandelingsstrategie bepaald.
 • Transparante werkwijze en biedingsproces
 • Opstellen en laten ondertekenen van de koopakte.
 • Begeleiding van een eventuele bouwkundige keuring en taxatie.
 • Toezien op voortgang en aflopen van cruciale data zoals die in de koopakte staan.
 • Begeleiding inspectie van de woning en leveringsakte bij de notaris.
 • Ook na de eigendomsoverdracht kunt u op mij rekenen
 • No-nonsense communicatie, persoonlijk contact
 • 24/7 bereikbaar via WhatsApp
 • Service on demand wanneer het u schikt

De verkoopopdracht wordt vastgelegd in een schriftelijke opdracht tot dienstverlening.
Op de verkoopopdracht zijn de algemene consumenten voorwaarden van de NVM van toepassing.

Volledige ontzorging bij het verkopen van uw woning.

Daar sta ik voor !

Sssstttttt

Stille verkoop

Soms heeft het de voorkeur een woningverkoop ‘stil’ te houden. Als eigenaar wil je in dat geval graag verkopen, maar heeft u liever niet dat iedereen het kan zien. Stille verkoop is daarvoor de slimme oplossing.

Tijdens de stille verkoop van een huis komt de woning wel op de markt, maar is deze slechts zichtbaar voor een kleine groep geïnteresseerden. Uiteraard zal er ook geen ‘te koop bord’ in de tuin worden gezet. De privacy van de verkoper zal zoveel mogelijk wordt gewaarborgd.

Het werkt zo: geïnteresseerden worden vooraf eerst gescreend. Tijdens een stille verkoop ga ik heel gericht op zoek naar de beste koper voor uw woning. Een van de grote voordelen is dat u geen drukte ervaart van bezichtigingen.

De woning zal niet verschijnen op woningwebsites zoals Funda en ook niet op de socials. De woning zal ik wel doorsturen naar mijn netwerk van makelaars en woningzoekenden. Indien er interesse is kan de woning met mij eerst bekeken worden op kantoor tijdens een gesprek.

Heeft u interesse om uw woning via de stille verkoop te verkopen? Neem contact op dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Ik kom graag vrijblijvend bij u langs!

Opstartkosten en een courtage

Kosten

Geen woning is hetzelfde, dus de kosten zijn altijd op maat gemaakt en transparant. Ik werk met opstartkosten en een courtage. De hoogte van de opstartkosten is afhankelijk van de gekozen verkoopstrategie. Hierbij kunt u denken aan de kosten voor fotografie, videografie, het inmeten van de woning, eventuele advertentiekosten, artist impressions of verkoopinrichting etc..

De courtage is afhankelijk van de courantheid (gewildheid) van het huis. Ik werk met een percentage van de verkoopsom of een vast bedrag. Die keuze is aan u.

Koffie?

Laten we kennis maken

Een huis verkopen begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leggen ik aan u uit hoe ik de woning voor de maximale verkoopprijs zou kunnen verkopen.

“Een aantal malen in u leven verkoopt u een woning. Iedere keer is het weer een spannende gebeurtenis. Of het nu om de eerste of volgende woning gaat. Er moet een ‘klik’ zijn met de makelaar die u inschakelt bij de verkoop, de onderhandelingen en de officiële afhandeling. U moet op dezelfde golflengte zitten. Om u goed te kunnen begeleiden, wil ik u graag leren kennen. Weten wat u belangrijk vindt. Zodat ik u heel gericht kan bijstaan.”

Maak een afspraak en laat u verrassen door mijn service en aanpak!